Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η Αφροδίτη του Μονάχου

Φρέσκο έργο, τόσο που δεν έχει τελειώσει ακόμη!!! Κάνοντας μια επίσκεψη στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου μου άρεσε το παραπάνω άγαλμα, είναι η θεά Αφροδίτη. έτσι αποφάσισα εκείνη την ώρα πως θα την κάνω σε ψηφιδωτό. Μ έχει τόσο παιδέψει όμως τόσο, γιατί έχει δεχθεί πολλές παρεμβάσεις. Της έφτιαξα για δεύτερη φορά τη μύτη και μάλλον είναι η καλύτερη έκδοση, αυτή της φωτογραφίας. καθώς πήγα να την κολλήσω όμως ανάποδα με κόλλα πάνω στο κόντρα πλακέ, αυτή  είχε χαλάσει και έτσι το μισό κεφάλι έμεινε πάνω στη ζελατίνα και το άλλο πάνω κόλλησε στο κόντρα πλακέ!!
Έτσι το ξαναξήλωσα και το επιδιόρθωσα. Μεγάλη στεναχώρια.
Μετά το πρόσφατο ταξίδι στην Αθήνα, με την ευκαιρία των εκλογών έφερε και νέα κόλλα και ήδη σήμερα τα κατάφερα να την κολλήσω πάνω στο κόντρα πλακέ, με αρκετή επιτυχία. Τις επόμενες μέρες θα την τσιμεντώσω και θα ανεβάσω την φωτογραφία όπως θα γίνει.


Τα κατάφερα (16/5) και το αποτέλεσμα είναι το παραπάνω.  Παρατηρώντας την έκδοση που δεν ήθελε να κολλήσει διαπιστώνω πως είχε πιο όμορφα μαλλιά, φαινόντουσαν οι μπούκλες της, αλλά τι να κάνουμε την έχασα. Η αλουμινένια κορνίζα που βλέπετε είναι βοηθητική για το τσιμέντωμα και λόγω της μετακόμισης θα μείνει και αυτή ως έχει για την ώρα.
 Τουλάχιστον αυτή η Αφροδίτη ή το είδωλό της θα πάει στην πατρίδα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου