Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ελιά 2



 Πριν αρκετό καιρό με επισκέφτηκε στο σπίτι η φίλη μου η Βίκυ. Είδε λοιπόν τα διάφορα στολισμένα έργα μου και της άρεσε πολύ το δεντράκι ελιά που είχα φτιάξει. Μου είπε λοιπόν πως ενδιαφέρεται να δημιουργήσει τη δική της. Βέβαια θέλει πολλές ώρες δουλειά και βάλαμε χρονικό περιθώριο 2 μήνες. Δεν έπεσα έξω χρονικά πάντως.

Ξεκινήσαμε λοιπόν ένα μεσημέρι τα μαθήματα σε μεγάλο κύκλο μαθητριών. Προστέθηκε και η φίλη Ευτυχία με τα δικά της σύνεργα να παρακολουθήσει το μάθημα. Ηταν και η κόρη της Βίκυς αλλά κουράστηκε γρήγορα. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε 3 δέντρα, ένα η κάθε μια. Μεγάλη ευκαιρία  για μένα να αποκτήσω και μια δεύτερη ελιά.

Η Βίκυ είχε κόψει κλαδιά που τα χρησιμοποιήσαμε για να στήσουμε γρήγορα τον κορμό του δέντρου. Το δικό μου ήταν λίγο στραβό αλλά έχει τη χάρη του, στη φύση δεν είναι τέλειο τίποτα. Στο πρώτο μάθημα στήσαμε τον κορμό με τα κλαδιά. Στηρίξαμε τους κορμούς με αρκετό σύρμα μη τυχόν και σπάσουν. Εγώ χρησιμοποίησα κομμάτι πανί (από ένα παλιό σεντόνι που το έκανα κουρελάκια) για δέσιμο στο κορμό  και τα κλαδιά ενώ οι φίλες δεν το βρήκαν λειτουργικό και χρησιμοποίησαν χαρτοταινία. Καλό και εύκολο υλικό για δέσιμο και για να δώσει όγκο πχ στα κλαδιά. Κολλάει και αμέσως στο συρμάτινο σκελετό, ενώ το πανί χρειάζεται αρκετή δύναμη για να μη σακουλιάζει. Τεχνικά θέματα.

Στο επόμενο μάθημα αρκεστήκαμε στο καλούπωμα. Βρήκα αυτό το χρησιμοποιημένο τσουκάλι που  έβραζα κουκιά !! και το έβαλα για βάση. Μέσα έριξα και πέτρες που τις σκέπασα με τσιμέντο. Η Βίκυ που ήθελε να φαίνεται η βάση, χρησιμοποίησε ένα κουτί από γλυκά για να δώσει τη φόρμα της βάσης και γέμισε με τα ίδια υλικά. Τα υλικά τα φέραμε από μια οικοδομή παρατημένη ενώ τσιμέντο βρήκα σε μικρή συσκευασία.

Η ζωγραφική  έγινε στο σπίτι της κάθε μιας. άλλη θέλησε να τα ζωγραφίσει άλλη τα άφησε όπως ήταν. Μ άρεσε να την κάνω ρεαλιστική. Χρησιμοποίησα λάδι, αλλά τελικά θα ήταν πιο εύκολη η ζωγραφική με ακρυλικά χρώματα.
Στο τέλος έγινε  η σύνθεση δηλ η τοποθέτηση των φύλλων και των ελιών πάνω στο δέντρο. Με μια δεύτερη ματιά του Γιάννη μάζεψα λίγο τα κλαδιά, η διαφορά φαίνεται ανάμεσα στις φωτογραφίες.


Στην παραπάνω φωτογραφία τη βλέπετε να ποζάρει με την αδερφή της. Και θα δωριστεί στην αδερφή μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου