Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Επίσκεψη στη Σχολή Καλών Τεχνών


Την Δευτέρα 11-1-2016 η δασκάλα της ζωγραφικής Κατερίνα Καλπακίδου Γιαννακοπούλου μας πρότεινε να επισκεφτούμε την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών για να γνωρίσουμε από κοντά το χώρο αυτό.  Ήταν λίγο μακριά από την περιοχή μας αλλά η επίσκεψη αυτή ήταν και μια πρόκληση για μας. Που να φανταστούμε όμως ότι θα είχαμε και την τιμή να γνωρίσουμε τον δάσκαλό της στην αγιογραφία, ζωγράφο, αγιογράφο και καθηγητή στην Σχολή κο Παύλο Σάμιο.

Η σχολή βρίσκεται κοντά στη λαχαναγορά σε μια μεγάλη έκταση που  υπήρχε εκεί ένα παλιό εργαστάσιο. Τα κτήρια είναι πανέμορφα  αν και τα είδαμε το βράδυ, κάποια στιγμή θα την επισκεφτώ και πρωί να τραβήξω και πρωινές φωτογραφίες. Βέβαια όλη η σχολή είναι ζωγραφισμένη με γκράφιτι, πράγμα που το θεωρώ εξαιρετικό γιατί είναι δείγμα ότι οι φοιτητές της, την αγαπούν και την διακοσμούν με διάφορα θέματα.

Επισκεφτήκαμε το εργαστήριο της αγιογραφίας, όπου εκεί ήταν ο γνωστός ζωγράφος ο Σάμιος που μας ξενάγησε στο χώρο και μας αποκάλυψε πολλά στοιχεία για την αγιογραφία. Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανε να μας παρουσιάσει ολόκληρο μάθημα.

Δυστυχώς δεν κάνω μαθήματα αγιογραφίας για να ξέρω αρκετά απ όσα ανέφερε, αλλά είχαν όλα μεγάλο ενδιαφέρον για μένα, γιατί άκουσα πρωτότυπα πράγματα για την συγκεκριμένη τέχνη. Οι φοιτητές του, φτιάχνουν με την τεχνική του φρέσκο σε ασβεστωμένους τοίχους διάφορα θέματα. Μετά από αρκετό καιρό, σβήνονται για να ξαναχρησιμοποιηθούν από άλλους.
Θα ήθελα να επισκεφτώ ξανά αυτό το χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου