Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Αθήνα του 1920

Η ιδέα για αυτόν τον πίνακα ξεκίνησε από μια παλιά φωτογραφία ασπρόμαυρη που μας έστειλε η δασκάλας μας με θέμα τη γειτονιά Πατησίων και Ηπείρου της Αθήνας του 1920. Δύσκολο το θέμα αλλά μια νέα πρόκληση για μένα. Αν και η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη η Κατερίνα πρότειναι να γίνει σέπια δηλ σε αποχρώσεις του καφέ.
Πως είναι να ζωγραφίζω όμως με τους τόνους του καφέ και μόνο καφέ; Στην παλέτα έβαλα τρία χρώματα, άσπρο, καφέ, σκούρο μπλε. Δεν χρησιμοποίησα κάτι άλλο και προσπάθησα να βγάλω τις αποχρώσεις του. Το αποτέλεσμα μ άρεσε αρκετά, αν και στην αρχή είχα πει ότι θα είναι δύσκολο να έχεις μια αρκετά μεγάλη γκάμα χρωμάτων και να χρησιμοποιείς μόνο 3 από αυτά. Συνηθίζω να τοποθετώ τα χρώματα όλα πάνω στην παλέτα, αρχίζοντας από δεξιά με το άσπρο και καταλήγοντας στο μαύρο αν και μαύρο- μαύρο δεν χρησιμοποιώ. Προτιμώ να το βγάζω με καφέ και σκούρο μπλε για να μην είναι έντονο. Εκεί που το χρησιμοποιώ είναι για να βγάλω το γκρίζο χρώμα, το θεωρώ πολύ πιο εύκολο.
Χρειάστηκα τέσσερα μαθήματα για να το ολοκληρώσω αλλά νομίζω ότι έμαθα και αρκετά πράγματα. Με παίδεψε λίγο το σχέδιο. Σκεφτόμουν ότι το επόμενο έργο θα πρέπει να έχει το χώρο του, έτσι άλλαξα στο επόμενο τις διαστάσεις.
Λάδι 40χ 50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου