Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

20 με 25 Ιούνη 2018 έκθεση "Η τέχνη του χρώματος" στη βίλα Κώστα, Νέα Ερυθραία

Ο Ιούνης είναι παραδοσιακά ο μήνας των εκθέσεων. Συγκεντρώνουμε όλη η δουλειά του χειμώνα και την εκθέτουμε. Συνήθως είναι στο πολυχώρο που κάνουμε τα μαθήματα ζωγραφικής στη Δροσιά.
Φέτος για πρώτη φορά θα παρουσιάσουμε μέρος της δουλειάς μας και σε άλλη περιοχή. Η δασκάλα μας η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, κανόνισε να εκθέσουμε τα έργα μας στη Νέα Ερυθραία, Λουκή Ακρίτα 4.




Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία η ομάδα να δείξει τη δυναμική της. Οι ετοιμασίες για το τι θα εκθέσουμε, έχουν αρχίσει από καιρό. Πάντα όμως οι τελευταίες πινελιές έχουν και αυτές την αξία τους. Σκέφτηκα τι έργα θα εκθέσω και αποφάσισα ότι ήρθε ο καιρός να δείξω το αγαπημένο μου θέμα "το ερείπιο στον Άγιο στέφανο". Το χειμώνα βρήκα την ευκαιρία μέσα στο κρύο και τη βροχή, να το ζωγραφίσω με χιόνια. Βάζοντας δίπλα δίπλα με το ερείπιο την εποχή της άνοιξης που ειχα ζωγραφισει παλιοτερα με τις ανθισμένες αμυγδαλιές, αποφάσισα ότι χρειάζεται λίγο πιο έντονα χρώματα.
Έτσι λοιπόν ξεκίνησα να το τονίζω και να το πειράζω ολόκληρο. Συνήθως όταν αλλάζεις κάτι, αλλάζεις την ισορροπία των χρωμάτων. Έτσι βρίσκεσαι στην ευχάριστη θέση, να ξανά δουλεύεις πάλι το ίδιο έργο σε όλα του τα σημεία.Αρκεί να έχεις χρόνο και να μη πιέζεσαι.  Έτσι για να φτιαχτεί ο ανοιξιάτικος ουρανός έσβησαν τα άνθη απ τα δέντρα.για να κάνω πιο έντονο το χρώμα στο ερείπιο, το ξαναπερασα όλο. Χάθηκαν οι κορμοί απ τις αμυγδαλιές. Έτσι το ξανάστησα. Πίστευα πως θα το προλάβω όμως και τώρα που το γράφω, πράγματι τα κατάφερα να το ολοκληρώσω για δεύτερη φορά, Ετσι θα φανεί η διαφορά των δυο εποχών. Δεν λέω είναι ανταγωνιστικές. το λευκό τοπίο είναι εξίσου όμορφο με τα ροζ άνθη και τον γαλάζιο ψιλοσυνεφιασμένο ουρανό.
Παρέα με τα έργα αυτά, θα είναι και οι αγαπημένες μου κούκλες. Επίσης δυο όμορφο χρηστικά συρματινα δέντρα θα βρίσκονται και αυτά ανάμεσα στις κούκλες.  Ιδέα της κόρης μου Ειρήνης, Αρχικά σκέφτηκα να φτιάξω δυο ελιές, αλλά τελικά ακολούθησα τις οδηγίες της για δέντρα που το χειμώνα μπορεί να στολιστούν χριστουγενιατικα, το Πάσχα με πασχαλινά αυγά, να γίνουν κράτημα σε κοσμήματα η να στολιστουν  με πούπουλα. Τα κατάφερα και αυτά να τα ολοκληρώσω.
Όλα αυτά λοιπόν στήθηκαν στην αίθουσα με τον όμορφο κήπο με τα τεράστια πεύκα και τη μυρωδιά απ το ρετσίνι και σας περιμένω να τα δείτε και από κοντά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου