Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Λουτρά Πόζαρ Αριδαίας καλοκαίρι 2022


 Είχα δει σε φωτογραφίες τα λουτρά Πόζαρ και μ άρεσαν τόσο που θα ήθελα έστω και για ένα τριήμερο ταξίδι να τα εβλεπα και να τα ευχαριστιομουν.

 Όσο είμαστε στη Μυτιλήνη πηγαίνουμε σχεδόν κάθε βδομάδα στα λουτρά της Γέρας, ένας νέος πολύ όμορφος χώρος που μπορείς να απολαύσεις τα ευεργετικά ζεστά νερά του. Είναι ένα εσωτερικός χώρος πισίνα με 2 κρουνούς που βγάζουν αχνιστο νερό και μπορεί να μείνεις και από κάτω για να σε χτυπήσει η δύναμη του. 

Φέτος ήρθε η ώρα να επισκεφτούμε και τα λουτρά Πόζαρ. Αρχικά είναι 2 πισίνες μεγάλες με νερό στους 37 βαθμούς που χύνεται από πάνω σου με δύναμη και αν βρεις χώρο μπορείς να σταθείς κάτω απ' αυτόν τον ζεστό καταρράκτη και η δοκιμάσεις ν σε χτυπάει με δύναμη. Ωραία αίσθηση. Είναι όμορφα όμως να χαλαρώσεις στη ανοικτή αυτή πισίνα και να ακούσεις να τρέχουν νερα πολλά νερά. Δίπλα ακριβώς είναι ένας καταρράκτης με κρύο νερό που αν καταφέρεις ν περάσεις το πεζούλι μπορείς ν σταθείς εκεί για να σε χτυπήσουν αλύπητα τα κρύα του νερά. Η αίσθηση της ηρεμίας είναι φοβερή, δεν ήθελα να βγω από τα χλιαρά νερά, αλλά πολύς ο κόσμος περίμενε που ήθελε να μπει στη διαδικασία. Έτσι με βαριά καρδιά βγήκα. Την επόμενη όμως μέρα που έβρεχε και η κίνηση ήταν πολύ πεσμένη ήμουν απ' τους πρώτους που μπήκαν μεσα. Άλλωστε ο βρεγμενος τη βροχή δεν τη φοβαται. Κάθισα μέσα  καμιά ώρα και απόλαυσα την ηρεμία και τη χαλάρωση να βρίσκομαι μέσα στη πισίνα και από πάνω να υπάρχει μια ήρεμη βροχή ταυτόχρονα με τα νερά απ' τον δυνατό καταρράκτη. Απίστευτη μουσική!

Όταν ήρθα στο χωριό στη Μυτιλήνη βρήκα ένα τελάρο που είχα αφήσει από πέρσι και έτσι με πολλή χαρά ζωγράφισα τη σκηνή αυτή που μ έκανε να αισθανθώ τόσο όμορφα! 

Το έργο αυτό είναι σε τελάρο  50 επί 70 και με ακρυλικό ζωγραφισμένο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου