Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Τηλέμαχος, το κουκλί της κακοκαιρίας



Ο νέος χρόνος, το 2019, μας ήρθε δυναμικός. Με πολύ κρύο και με χιόνια. Οι μετεωρολόγοι εδώ και δυο χρόνια  βαφτίζουν την κακοκαιρία με ονόματα. Το 2017 ονομάστηκε Αριάδνη. Από τότε, περάσαμε και άλλες κακοκαιρίες και φτάσαμε στο γράμμα Τ, Τηλέμαχος. Ο Τηλέμαχος μας έκλεισε τα σχολεία για 3 τελικά ημέρες, έτσι βρήκα το χρόνο και έφτιαξα ένα όμορφο κουκλί, να μου θυμίζει τις λευκές και κρύες αυτές μέρες με τα ονειρεμένα τοπία.
Πρωινό 8/1/2019 με φόντο την Πάρνηθα

Η κάτω φωτογραφία είναι της κόρης μου Ειρήνης, στις 7 30 το πρωί σήμερα 9/1, την ώρα της ανατολής που τα χρώματά της βάφουν την Πάρνηθα.

Ο μικρός Τηλέμαχος, πριν ακόμη ολοκληρωθεί απόλαυσε το χιονισμένο τοπίο. Αυτό δείχνει την ανυπομονησία του καλλιτέχνη να βγάλει φωτογραφίες, πριν τελειώσει το έργο του.

Εδώ έτοιμος πια, ποζάρει  μέσα στο χιονισμένο τοπίο.

και στο τέλος με τη φίλη του την Αριάδνη, κουκλί από την πρώτη κακοκαιρία που είχαν κλείσει τα σχολεία πάλι μετά από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές.
Μπορεί να θυμίζει και λίγο το τραγούδι σε παραλλαγή:
όταν δεν πηγαίναμε μαζί σχολείο
δεν καθόσουν στο διπλανό θρανίο
και όταν δεν σου έδινα το βιβλίο
δεν μου έλεγες Σ αγαπώ.

Πάνινη κούκλα από ανακυκλώσιμα υλικά. Χρησιμοποίησα μαξιλαροθήκη για το σώμα, αφρολέξ για γέμισμα του σώματος, ρούχα από τζιν παντελόνι και πουκάμισο από φανελένια πυτζάμα, παπούτσια από μέρος από παλιές μπότες, μαλλί από μαύρο κουβάρι ακρυλικό . Ζωγραφισμένο πρόσωπο με ακρυλικά χρώματα, το βρήκα ψάχνοντας στο ίντερνετ.



Ο άνθρωπος που βαφτίζει τις κακοκαιρίες, μόλις  έστειλε το σύνδεσμο η αδερφή μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου